dilluns, 22 de juny del 2009

Novetats Devir: MANUAL DEL JUGADOR 2

Impressionant la tirada de publicacions que estan fent els de Devir: al mes de juliol ja ens arribarà el manual del jugador 2.



Sembla que amb l'arribada de la calor, totes les coses pendents (o congelades) de la gent de Devir s'han descongelat i aviat les començarem a trobar a les botigues. La data específica encara no ha estat facilitada per Devir, però si que sembla que al mes de Juliol ja el podrem trobar a les botigues.
Aquest nou manual bàsic, incorpora 5 noves raçes i 8 noves classes! A partir d'ara ja no hi haurà l'excusa de que no trobem cap raça o cap classe que s'ajusti exactament al que els jugadors volen!
D'entre les noves 8 classes en trobarem 4 que estan lligades a la font de poder primigeni (nova classe de poder al món de D&D), les altres 4 pertanyen a poders divins i arcans.
Tot i que pràcticament la totalitat d'aquest manual es concentra en les noves raçes i les noves classes, també hi trobarem algunes noves dotes, més rituals, nous objectes màgics i els backgrounds, una manera de profunditzar en el rerafons dels nostres personatjes. I per acabar-ho d'adobar, en l'apendix ens trobarem amb noves normes i una actualització de les ja existents.
Aquest és realment un manual que no pot faltar en la col·lecció de tot bon màster de D&D.

dilluns, 15 de juny del 2009

OKGames Magazine 3

Finalment ha arribat!! Després de molt esperar ja tenim aquí el tercer número de l'esperada OkGames Magazine, que comta aquesta vegada amb 110 pàgines a tot color! La veritat és que la quantitat de continguts és impressionant, tant, que la foto de la portada de la revista ha quedat eclipsada sota els títols dels continguts més rellevants.




Entre els continguts, trobem noticies exclusives sobre aquesta jove editorial, molta informació sobre la linea de publicació "Dungeon aventures", dedicant moltes pàgines tant a la ja publicada "Mercenarios de Punjar", com a les dues properes aventures "Las Forjas del Rey de la Montaña" i "La Isla del Draco Marino", totes tres aventures d'iniciació a D&D4. També trobarem un article dedicat al combat de D&D4, especificament disenyat per ajudar i resoldre tots aquells dubtes que surgeixen tant a jugadors com a masters. I evidentment, amb 110 pàgines no només es queden aquí, sinó que també parlen sobre el nou Battlestar Galactica, sobre lúltima edició d'Exalted i molts altres jocs.
Realment són un referent en aquest moment (qua ja dura molts anys) de crisi rolera en revistes especialitzades.

dijous, 11 de juny del 2009

ROLEGEM

Des de fa ben poc s'està duent a terme una gran iniciativa per part d'alguns dels menbres del fòrum "Terra de Jocs": Rolegem.





Aquesta iniciativa en forma de blog, pertén impulsar els jocs de rol en català fent evident que la comunitat catalana està també molt present en aquest àmbit, i intentant que el castellà o l'anglés deixin de ser les llengües predominants quan es jugui a rol en els paisos catalans.
Tal i com diuen des del Rolegem, generalment quan es juga a rol amb llibres escrits en altres idiomes, es genera un poti-poti lingüístic de vegades molt farregós, de manera que amb aquesta iniciativa s'intentarà "normalitzar" el vocabulari utilitzat en aquest àmbit.
Ara mateix, ja hi ha 4 campanyes en marxa:
  • Jo jugo a rol
    Campanya orientada a intentar que el rol deixi de ser un tema "tabú", o una cosa mal vista per la societat.

  • Rol a les biblioteques
    La intenció és que els llibres de rol deixin de ser llibres difícils de trobar i es puguin consultar i agafar en qualsevol biblioteca.

  • Jocs de rol en català
    De moment només s'ha creat una llista indicant quins són els jocs de rol que estan traduïts al català, i quina n'és la seva disponibilitat. A la llarga, però, s'intentarà treballar per aconseguir que cada vegada hi hagi més i millors jocs traduits al català.

  • La fitxa en català
    Tots els jocs de rol utilitzen fitxes de personatge. Aquesta iniciativa pretén que com a mínim poguem trobar traduïda al català la fitxa del nostre joc de rol preferit.
Des d'aquí només em queda lloar el projecte, i esperar que prosperi i arribi finalment a bon port!