dimarts, 31 d’agost del 2010

Temporada de Mercats Medievals 2010

Ja hi tornem a ser, un nou setembre és aquí, i a Girona comença la temporada de fires, festes i mercats medievals.

Per inaugurar la temporada, com sempre, tenim el Besalú Medieval, que es durà a terme durant el primer cap de setmana de setembre. Aquest mercat és l'únic que cobra entrada, però els 2 o 3 € de l'entrada no són tant si podem aprofitar bé el dia i passar-lo veient espectacles, lluites i gaudint de l'ambient medieval que es respira a tota la vila.

Tot i que no és un mercat medieval, cal recordar que el primer dissabte de setembre, a la nova hípica de la Bisbal d'Empordà "Cavalls de Forallac" i com a acte d'inauguració, hi haurà un torneig medieval a càrrec de la companyia Drakonia. Més info aquí.

Tot seguit podrem anar a veure "Terra de Trobadors", a Castelló d'Empuries, que es realitzarà durant el segon cap de setmana de setembre, tot i que oficialment l'inauguració es farà el dia 10 amb el tradicional sopar. A destacar la gran quantitat d'espectacles, el torneig i el tradicional mercat.

Ara ja ens haurem d'esperar fins a l'octubre per poder gaudir del Mercat Medieval de Peratallada, que està programat per als dies 2 i 3 d'octubre. Realment un poble molt adient per celebrar-hi un bon mercat medieval!

I per tancar l'article ja només em queda comentar "Aloja" a Banyoles, que durant aquest any celebrarà el seu segon aniversari. Podrem visitar-lo durant els dies 8 i 9 d'Octubre. Esperem que millori respecte a l'edició de l'any passat i comenci a consolidar-se com un bon mercat medieval a les comarques Gironines.

dimarts, 17 d’agost del 2010

Dark Sun ja ha arribat!

Dons si, avui mateix Wizards ha llençat al mercat la nova ambientació per a D&D: Dark Sun, i ho ha fet amb 4 llibres que segur que trigaran poc a desaparèixer de les estanteries...
Com ja vaig comentar ara fa un anyet, Wizards ha volgut mantenir aquesta ambientació "fresca", i no ha realitzat gaires canvis respecte a la primera edició de Dark Sun (apareguda per a AD&D).

Passo a comentar-vos els diferents llançaments que tenim avui:

Dark Sun Campaign Setting


Aquest és el llibre bàsic del món de Dark Sun. En ell hi trobarem les principals característiques del món, la geografia, la història, les races, la supervivència... i moltes i detallades descricions d'aquest entorn sec i àrid. En aquest llibre ens presentaran també els temes, que no són res més que una nova manera de personalitzar encara més els personatges, otorgant un rerafons més detallat i més opcions de poders, lligades, evidentment a Dark Sun. I finalment ens presentaran una petita aventura per començar a introduir-nos en aquest món. Un llibre apte per a Jugadors i Dungeon Masters.



Dark Sun Creature Catalog


Dark Sun és un entorn de campanya especialment conegut per la duresa i rudesa del seu hàbitat; tant l'entorn natural com l'animal són salvatges i realment suposen un desafiament brutal a tots els jugadors que s'hi vulguin endinsar. Aquest manual, dons, ens presenta les principals criatures que podrem trobar al explorar aquest món, així com d'altres perills i amenaces importants. A destacar també, que hi podrem consultar les característiques d'alguns dels principals protagonistes d'aquest nón, com per exemple les de la Lalay-Puy, "reina-hechicera" de la ciutat de Gulg.


Marauders of the Dune Sea


"Marauders of the Dune Sea" o "Lladres del mar de dunes", és la primera aventura oficial per a Dark Sun. Aquesta primera aventura (de la que sembla que serà una llarga campanya), durà als nostres personatges de nivell 2 a nivell 5, i transcorre just després de la mort del rei Kalak, el tirà de la ciutat de Tyr.



Psionic Power


Aquest llibre, que pot ser d'utilitat en qualsevol campanya on hi hagi personatges amb poders psiònics, no és un suplement especific per a Dark Sun. Tot i això, serà d'excepcional utilitat en un entorn tan àrid com Dark Sun, on els poders psiònics són la única "màgia" que esta permés utilitzar (segons la majoria de les lleis). Com tota la resta de suplements de poders, el "Psionic Power" es centra en desenvolupar nous poders per a les classes ja existents que utilitzen poders psiònics aparegudes al Manual del Jugador 3, i ampliant les opcions de dots, "sendas de parangón" i destins èpics.


Segons Devir, els tres llibres principals de Dark Sun (entorn de campanya, compendi de criatures i l'aventura) haurien d'estar a les botigues espanyoles abans de finals d'any, però veient lo bé que es compleixen les seves previsions, potser per l'agost vinent en podem tenir algun en espanyol.


Com a punt per finalitzar, també comentar que juntament amb aquest suplement Wizards ha llançat l'esperat joc de taula "El Castell de Ravenloft" i el sue propi set de daus oficials.






dilluns, 16 d’agost del 2010

Torneig Medieval


El proper dia 4 de setembre de 2010, a les 19 hores, la companyia Drakonia presenta (per primera vegada a terres gironines) el Torneig de Cavalls (en la seva versió més completa i espectacular).

Drakonia ofereix el més gran espectacle medieval de cavalls, lluites i acció que s’ha presentat, en motiu de la inauguració del Centre Hípic Cavalls de Forallac, a la sortida de la Bisbal d’Empordà. L’entrada a l’espectacle és gratuïta.

Els cavallers de Drakonia oferiran les seves habilitats en els jocs i les lluites que ofereix el compte Odalric en motiu de la celebració del Torneig de Cavalls. Gran número de cavallers, accions espectaculars, jocs d’habilitat, lluites, traïcions, honor.... en l’espectacle de cavalleria més complet que s’ha ofert mai a la contrada. I sense oblidar les exòtiques ballarines vingudes de terres llunyanes....








Us hi esperem a tots!!!!