dijous, 4 de setembre del 2008

D&D: Novetats Devir per al Setembre

Bé, després de l'aturada generalitzada del mes d'agost, Devir ens tornarà a deleitar amb les ultimes novetats de D&D 4. Per al setembre hi ha previst que poguem trobar "La Guia del Dungeon Master", "La Pantalla del Dungeon Master" i "Las hojas de Personaje".

La Guia del Dungeon Master



Per als que ja coneixeu la politica de D&D (independentment de l'edició i l'editor), ja coneixereu aquest manual. Per als que no, us ho explico:
Aquest és un manual d'ús exclusius per a Directors de joc (Masters), i ens ajudarà a organitzar i dirigir partides. Per a molts, és un manual imprescindible (un manual bàsic), però si ja saps jugar a rol, i tens experiència fent de màster, no és un llibre realment indispensable. Tot i aixó, les critiques cap a aquest manual han estat molt bones, i fins i tot hi ha gent que l'ha qualificat d'imprescindible per a masters, independentment del joc que es dirigeixi. Pel que es veu, és un manual que aporta moltes ideies "fresques" sobre com dirigir, com organitzar "encuentros", i tot un seguit de coses que ens podran ajudar a dirigir millor les nostres partides.
Juntament amb el "Manual del Jugador" i "El manual de Monstruos", formen el "pack bàsic" per poder començar a jugar a D&D 4.



Pantalla del Dungeon Master



Siiiiiii!!! Esperava aquest suplement amb moltes ganes!! La pantalla és imprescindible (si més no, per mi), per a poder dirigir de manera més fluida les partides. Totes les taules juntes, en un sol suplement de poques pàgines, que faciliten molt la consulta de dubtes que es van produint durant la partida. A més, "la pantalla" en sí, és molt útil per a poder fer totes aquelles tirades de daus que no és "convenient" que vegin els PJ's. Ja trigo a comprar-me-la!!


Hojas de Personaje



Bé, aquest és un suplement que generalment no tinc gens clar que valgui la pena comprar... Per que compar les fitxes de personatje quan te les pots descarregar d'internet de forma totalment legal? Dons bé, normalment els arguments per comprar aquest suplement no em convencen gens, però aquesta vegada sembla que s'ho han currat una mica... Han redisenyat les fitxes de personatje i en comptes de tenir la fitxa tipica "vertical", aquesta serà en format horitzontal. Molt bona ideia per als que utilitzem miniatures i mapes quadriculats. També hi han afegit 64 tarjes de colors per a poder-hi escriure els poders dels PJ's. Bé, la ideia no és dolenta però tinguent en compte que ja les podem començar a trobar totalment redactades i gratuites per internet... I per últim, sembla ser que per guardar tot aixó tindrem una carpeta! Esperem que els 10 € que val aquest suplement no serveixin per acumular pols a l'estanteria.


De moment, tot el que sé sobre aquests suplements és que estan a punt de veure la llum, però encara no hi ha dates confirmades de la seva arribada a les botigues. Espero que aviat els pugui disfrutar amb els meus jugadors!