dijous, 11 de juny del 2009

ROLEGEM

Des de fa ben poc s'està duent a terme una gran iniciativa per part d'alguns dels menbres del fòrum "Terra de Jocs": Rolegem.





Aquesta iniciativa en forma de blog, pertén impulsar els jocs de rol en català fent evident que la comunitat catalana està també molt present en aquest àmbit, i intentant que el castellà o l'anglés deixin de ser les llengües predominants quan es jugui a rol en els paisos catalans.
Tal i com diuen des del Rolegem, generalment quan es juga a rol amb llibres escrits en altres idiomes, es genera un poti-poti lingüístic de vegades molt farregós, de manera que amb aquesta iniciativa s'intentarà "normalitzar" el vocabulari utilitzat en aquest àmbit.
Ara mateix, ja hi ha 4 campanyes en marxa:
  • Jo jugo a rol
    Campanya orientada a intentar que el rol deixi de ser un tema "tabú", o una cosa mal vista per la societat.

  • Rol a les biblioteques
    La intenció és que els llibres de rol deixin de ser llibres difícils de trobar i es puguin consultar i agafar en qualsevol biblioteca.

  • Jocs de rol en català
    De moment només s'ha creat una llista indicant quins són els jocs de rol que estan traduïts al català, i quina n'és la seva disponibilitat. A la llarga, però, s'intentarà treballar per aconseguir que cada vegada hi hagi més i millors jocs traduits al català.

  • La fitxa en català
    Tots els jocs de rol utilitzen fitxes de personatge. Aquesta iniciativa pretén que com a mínim poguem trobar traduïda al català la fitxa del nostre joc de rol preferit.
Des d'aquí només em queda lloar el projecte, i esperar que prosperi i arribi finalment a bon port!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Des del punt de vista sociolingüístic és summament interessant que es duguin a terme iniciatives per promoure l’ús del català en qualsevol àmbit. En aquest cas, és un senyal clar que la llengua catalana és present en el món del rol i els jocs de taula i els jugadors no es conformen a fer servir el castellà o l’anglès, sinó que volen poder jugar amb materials escrits en la seva llengua i no haver de recórrer sempre a la llengua veïna. Felicitats pel projecte i si necessiteu assessorament lingüístic poseu-vos en contacte amb el webmaster! :P hehehehehheh