dimarts, 7 de setembre del 2010

The Red Box

Dons aquí la tenim, i en castellà:




Encara que sembli impossible, Devir llançarà aquesta nova "Red Box" a la mateixa vegada que ho farà Wizards, passant pel davant de molts i importants suplements de D&D.

Aquí teniu una mostra del que durà aquesta nova caixa, que es vendrà a 30€.

La polèmica:
Dons si, el llançament d'aquesta nova caixa, tant per part de Wizards com de Devir, està generant una polèmica d'allò més controvertida. Hi ha els que l'esperen amb candeletes, però en anglès ja que no els agrada la versió de Devir (sobretot el preu, ja que Wizards la llençarà a 19,99$), també tenim els que no la volen ni veure en pintura, o aquells que no la compraran en cap llengua però que es descarregaran tot el material d'internet, però tothom opina i tothom despotrica, que això sempre agrada.

Així dons, per tots aquells que no sàpiguen de que va tot això, explicaré breument de que es tracta:
Aquesta caixa, no és res més que un nou kit d'iniciació a D&D 4a edició que aviat trobarem a les botigues especialitzades (i a les jugueteries, i als grans magatzems, i a ... molts llocs, suposo), i que ha estat dissenyat basant-se en l'antiga caixa vermella que va publicar TSR en la dècada dels 80 (i que va ser traduïda al castellà per l'editorial Gironina Carles Dalmau).
Wizards ha fet un petit descans en la seva immensa producció de llibres de rol anual, per dedicar-se durant un temps a una nova línia a la que ha anomenat "Essentials", i la nova Red Box és la primera de les deu caixes que apareixeran. Aquesta nova línia es centrarà a donar a conèixer D&D a tota una nova generació de nous jugadors (jugadors de consoles sobretot), que poden ser clients potencials de D&D, però que no tenen la possibilitat d'acostar-se al món del rol perquè la quantitat de botigues especialitzades és limitada, i la difusió del producte és, si més no, curta.
Des d'aquest punt de vista, la idea és genial: actualment hi ha molts jugadors de rol, però en general la majoria comencen a ser grans, i el rol necessita renovar-se amb sang més jove.

Ara bé, per fer aquesta nova línia, Wizards ha fet alguns canvis importants en tot el sistema de D&D 4a edició, fent que molta gent la vegi com un producte que competirà clarament amb el que ja s'ha publicat, o que fins i tot deixi obsolets els llibres ja publicats.

Per altra banda, Devir ha vist en aquesta nova caixa una molt bona manera d'aconseguir ventes, i no ha trigat gens a traduir-la i a anunciar que aviat estarà a la venta.


Així dons, cada vegada queda més clar que el món del rol no és res més que un negoci més, i tots aquells detractors que criden arreu que no pagaran ni un duro per uns llibres mal traduïts o per material que poden obtenir d'altres maneres, només fan que donar més arguments a les editorials per no esforçar-se gens en llançar els seus productes, o no llançar-los si no veuen un clar indici de guanys.

2 comentaris:

Nuri ha dit...

Trobo que seria interessant que la traduïssin també al català.

ZAT ha dit...

Dons em sembla molt que això no està en la llista de propòsits de Devir.
En l'època de Joc Internacional si que n'hi havia alguns de jocs de rol traduïts al català, però actualment no tenim gaire res!
Ara mateix només hi ha un sol joc de rol que es comercialitzi en català: El Tibet: http://www.maqui-ed.com/cat/fitxa_tibet.html