dijous, 30 d’octubre del 2008

Nous suplements de D&D4 en castellà

Sembla ser que ja estan a la venta nous suplements de D&D4: "El manual de monstruos", l'esperada "Pantalla del Dungeon Master" (que arriba amb molt retard), i una aventura d'iniciació anomenada "La fortaleza del páramo sombrío".

Aquí us deixo les descarregues que ens han donat els de Devir perque comencem a degustar el material:
Índex del manual de mostres
Detalls dels esquelets

Pel que fa a la pantalla, no en comentaré res ja que ja es va comentar fa temps.

El Manual de Monstruos




Bé, les comparacions sempre són odioses, i m'abstindré de fer-ne comparacions amb edicions anteriors d'aquest manual. Per tant, em centraré en el contingut:
El llibre, tot i no ser un bestiari complert (més endavant ens vendran el manual de mostres 2, el 3, el draconomicon, i d'altres més especifics), està molt ben organitzat, i ens permet posar monstres de qualsevol nivell que necessitem per a les nostres campanyes de joc. A més a més, de cada monstre "tipus", ens dónen les característiques de diverses variants del mateix monstre, i amb diversos nivells. Tambe ens expliquen les tàctiques de combat habituals de cadasuna de les variants de cada monstre, i finalment ens agrupen un conjunt de monstres segons un nivell especific de dificultat. Aquest últim detall és realment collonut! Això ens permetrà de forma ràpida i sense complicacions tenir preparats els monstres que necessitem en un tres i no res! I com que els grups solen estar formats per diversos tipus de monstres, donen una major coherència als enfrontaments, ja que els pj's no hauran d'enfrontar-se a una tipica banda d'orcs (tots iguals) o a un grup de morts-vivents amb les mateixes caracteristiques. Ara, els PJ's hauran de buscar una tècnica diferent per acabar amb cadascún dels monstres als que s'enfrentaran.

La fortaleza del paramo sombrío




Aquesta és una aventura d'iniciació per a personatjes de nivell 1. Al finalitzar l'aventura els personatjes haurien d'arribar a nivell 3.
Juntament amb l'aventura hi trobarem unes senzilles regles d'iniciació, cinc personatges de nivell 1 pregenerats i tres mapes de batalla per poder utilitzar durant la partida amb les miniatures de D&D.